Категорија: Здравство

Сакаш да си крводарител? Кој се може да дарува крв. Дознајте

Починале 122-ве доенчиња на ГАК минатата година, одговорност сеуште нема кај никој. Филипче дали спиеш мирно? Како?!

Здравство 3 дена ago

Хируршкиот тим на Проф Др Виктор Камилоски искусен и признат трауматолог го изведе првото пресадувањена коска од една на друга нога кај 22 –годишна пациентка повредена во сообраќајна незгода

Здравство 3 дена ago

Итната помош бара лекари, со 5 лекари се чува здравјето на цело Скопје. Филипче ги гаси пунктовите, луѓе умираат, возило се чека и по 45 минути.

Здравство 3 дена ago

Стојаноска: Додека пациентите на Хематологија чекаат лек од кој им зависи животот, директорката Пановска не може да одлучи дали ги има или не лековите

Здравство 4 дена ago

МЗ, препорачува: Почитувајте ги овие препораки за заштита од високи температури!

Здравство 4 дена ago

За Синдикатот на Клинички, новиот закон за лекарска дејност не е соодветен. Има реакција!

Здравство 4 дена ago

Безбедна ли е храната што ја јадеме?

Здравство 5 дена ago

На врата тропнаа докторите. Заев и Филипче кога ќе ги дадете ветените плати? Синдикатот на клинички бара 1000 евра плата гарантирана со закон

Здравство 5 дена ago

Сеуште нема вакцини за ДиТе и Полио?!! Ама Филипче почнува незадолжителната вакцинација од пневмокок и рота вирус