Категорија: Социјала

ВМРО-ДПМНЕ: Ако СДСМ водеше грижа за детската заштита немаше да го укине додатокот за трето дете

ВМРО-ДПМНЕ: Лицемерно е СДСМ да се фали со мерки кога сиромаштијата е искачена на енормно ниво

Социјала 5 дена ago

СЕ ТОКМИ НОВ ЗАКОН, МТСП помага: Околу 3.000 „фантоми“ или „сиријци“ ќе добијат документи како сите други луѓе

Социјала 1 недела ago

На МТСП му требаа шест часа да одговори: Кој, каде и како може да аплицира за парична помош за второ дете?

Здравство, Социјала 1 недела ago

Нов протест во Гази Баба против изградба на центар за зависници

Социјала 2 недели ago

Меѓународен ден за заштита на детето

Здравство, Социјала 2 месеци ago

Наместо згради да се градат градинки и паркови, бараат од здруженијата!

Здравство, Социјала 2 месеци ago

Без услови за слободно движење, се жалат и посочуваат лицата со попреченост!

Здравство, Социјала 2 месеци ago

НРЦ посочува дека мора да има еднаков пристап до здравствени услуги за сите граѓани

Здравство, Социјала 3 месеци ago

Трезорот ја кочи исплатата на социјалната помош и надоместокот за боледување. Власта штеди за избори преку грбот на ранливите категории на граѓани!!