За следниот викенд Комисијата за заштита од заразни болести ќе предложи на следната владина седница полицискиот час да почнува од 19:00 часот, дознава Алсат.

Причина за тоа се новите трендови на коронавирусот во земјава, кои последниве неколку денови бележат опаѓање на бројот на новозаразени пациенти.