Ознака: министерство за здравство

Црн ден за Македонија, 24 починати и 999 нови заболени од Ковид-19 во последниве 24 часа

Во изминативе 24 часа во македонските болници се лекуваат вкупно 517 лица позитивни и суспектни на коронавирусот

Здравство 2 месеци ago

Досега над 38 илјади лица над 70 години се пријавиле за вакцинација, а вакцини набрзо ќе се потрошат

Здравство 3 месеци ago

Ковид центарот на Клиниката за уво нос и грло денеска се затвори

Здравство 3 месеци ago

Нови 11 починати и 400 новозаболени од Ковид-19 денеска

Здравство 3 месеци ago

За 24 часа бројот на хоспитализирани пациенти во Македонија изнесува 376 лица

Здравство 4 месеци ago

Ивермектинот станува дел од протоколите за третман на заразени со Ковид-19 во Македонија

Здравство 4 месеци ago

На инфективните одделенија во Скопје за 24 часа се хоспитализирани 32 нови случаи, а 486 се на лекување

Здравство 6 месеци ago

Лабораториите работат со полна пареа, а се полнат и болничките капацитети

Здравство 6 месеци ago

142 единици ковалесцентна плазма се обезбедени за третман на пациенти заразени со Ковид-19