Ознака: Хелсиншки комитет

Хелсиншки комитет бара казни за сите чинители на системот кои ги кршат прописите за безбедност и здравје при работа

Хелсиншкиот комитет ќе го следи постапувањето на МТСП, МВР И ЈО за случајот со силуваното 11 годишно девојче