Хронично си изморена, а немаш анемија…или барем така се заклучува од нормалниот хемоглобин и број на црвени крвни клетки на твојата последна крвна слика.

Потполно те разбирам ако ти е смачено да одиш на лекар и да слушаш дека сѐ е последица на стресот…

Експертите предупредуваат дека дури и кога немаш очигледна анемија, недоволното количество на железо во твоето тело може да предизвика чувство на хроничен умор, потполна и необјаснива изнемоштеност, немање елан и неизмерна желба за спиење.

Дефицитот на железо и без класична анемија води до намалена виталност, намален имунитет, намалено психичко и физичко здравје.

Ова е многу често сценарио особено ако си жена во своите репродуктивни години или имаш обилни менструални крварења.

Но, за жал повеќето доктори ја проверуваат само крвната слика, а не и количеството на феритин во крвта кое е одраз на целокупната количина на железо во твоето тело!

Овој драгоцен параметар честопати се превидува, а токму ниското количество на железо во телото може да е скриената причина зад твојот ненормален замор!

Ако лабораториската анализа покаже дека имаш низок феритин, многу е веројатно дека твојот умор ќе изчезне кога ќе го покачиш нивото на железо!

Во прилог на ова оди и научната студија во која за 12 недели хроничниот замор бил намален за речиси 50% кај жени без анемија кои земале дополнително железо!

Научниците заклучиле дека  дополнително железо во исхраната и e потребно на секоја жена којa пати од хроничен замор ако нивото на феритин е под 50mcg/L.

На пазарот постојат многу препарати со чисто железо или железо во комбинација со други витамини и минерали.  Во додатоците за исхраната препорачана дневна доза на железо е 14 мг на ден и токму таа доза е содржана во 1 капсула Bioferril!

И тоа не е сѐ, железото во Bioferril е во форма на микроенкапсулирано железо пирофосфат, иновативната метода на микроенкапсулирање ја дава уникатноста на овој производ и обезбедува:

  • поголема апсорпција и биоискористливост во телото и многу подобар ефект!
  • микроенкапсулираното железо е нежно за желудникот (се препорачува и за бебeшки формули)!
  • нема непријатен метален вкус!

Освен микроенкапсулирано железо, Bioferril содржи и цинк, бакар, фолна киселина, витамини Б12, Б5, Б6, Б3,Б1, Биотин и Биоперин!

Bioferril e моќно оружје во борбата против хроничниот замор кој ќе ти ја врати изгубената енергија и виталност!

Bioferril е уникатната формула со микрoенкапсулирано железо и внимателно одбрани витамини и минерали, која успешно:

  • го отстранува хроничниот замор
  • дава поголема физичка и ментална енергија
  • помага при анемија (го покачува хемоглобинот и бројот на црвени крвни клетки)
  • го зголемува дотокот на кислород во сите клетки во телото
  • ја подобрува мускулната функција
  • помага при “сидром на немирни нозе”
  • не го иритира желудникот

Dr. Viton Bioferril можеш да го набавиш во аптекитe на:  Еурофарм, Зегин, во други подобро снабдени аптеки, како и во Cosmo – Тинекс!