Вкупно 14 полицајци од станицата во Петровец се во домашна изолација откако е утврдено дека дел од нив имале контакт со лица позитивни на ковид-19, дознава Алсат.

Според информациите што ги добивме 7-мина од полицајците се со висок ризик бидејќи биле во директен контакт со лица со позитивен наод. Другите седум се со среден ризик.

Дополнително, дознаваме дека од сообраќајната полиција има уште 2 позитивни на коронавирус, со што вкупната бројка заразени во овој сектор на полицијата изнесува 5 лица.