БЛЕСКАМЕ: Скопје денеска во топ најзагадени градови во светот

Според резултатите на светската страница која ја мери загаденоста на воздухот „Аирвижн“  Македонија се наоѓа на 16-тото место според загаденоста на воздухот. Скопје утрово се најде во првите 20 најзагадени…

Според резултатите на светската страница која ја мери загаденоста на воздухот „Аирвижн“  Македонија се наоѓа на 16-тото место според загаденоста на воздухот.
Скопје утрово се најде во првите 20 најзагадени земји во светот.

Според резултатите на светската страница која ја мери загаденоста на воздухот „Аирвижн“  Македонија се наоѓа на 16-тото место според загаденоста на воздухот.

Позагаден воздух од македонскиот дишат граѓаните на Непал, Авганистан, Индија, Кина, Бангладеш како и во Монголија.

Во овие моменти најзагадено е во скопско Лисиче каде загаденоста изнесува 143 микрограми на метар кубен.

Потоа следува Велес со 117 микрограми на метар кубен, потоа Кичево, Тетово, Гостивар и Битола.


Related Articles