Можеби мислите дека внесувате нормална количина сол во телото, но ако ги имате овие симптоми се лажете и итно треба да намалите со внесот.

Ако постојано се чувствувате подуени и отечени, тогаш кажете не за сол. Со оглед на тоа дека ја задржува водата, може да дојде до отекување на одредени делови од телото.

Постојано чувство на жед и често мокрење се исто така знак, како и желба за нездрава храна.

Може да чувствувате и болки и грчеви во мускулите, умор, да имате проблем со срцето и бубреезите.

Заштитете се навреме.