Министерството за здравство информира дека денеска се регистрирани рекордни 545 новозаболени од 2445 извршени тестирања. Во болнички услови починати се 6 лица, пациенти од Битола (66г), Куманово (57г), Прилеп (72г), Свети Николе (69г), Велес (67г) и Неготино (55г). Вкупниот број на дијагностицирани пациенти се искачи на 22 170 лица, а бројот на активни случаи изнесува 4597. Скопје е на врвот на листата со 2178 активни случаи.

По завршените епидемиолошки анализи денешната дистрибуција на активните случаи по општини во Скопје изгледа вака:

• Чаир – 96

• Гази Баба – 213

• Аеродром – 429

• Карпош – 373

• Центар – 395

• Кисела Вода – 257

• Ѓорче Петров – 183

• Бутел – 82

• Шуто Оризари – 14

• Студеничани – 3

• Сарај – 15

• Арачиново – 4

• Илинден – 32

• Сопиште – 18

• Чучер Сандево – 6

• Петровец –10

• Зелениково – 5

• Странец – 12

• Нераспределен-31