Иако празниците се дефинитивно нашиот омилен период од годината, тие исто така со себе носат многу „гревови“ во форма на омилена храна, а со тоа и неколку килограми вишок. Сепак, за да ја одржите посакуваната тежина, треба да бидете умерени кога станува збор за храната, но исто така да изберете неколку вежби кои ќе ви помогнат да ја задржите витката линија за време на празниците.

Се чини дека стомакот е област каде што создаваат масни наслаги многу побрзо од кој било друг дел на нашето тело, па затоа за време на празниците е неопходно да воведете некои специфични вежби за стомачната област.

За стомачните вежби да имаат дополнителен ефект, многу е важно веднаш по празниците да започнете одреден вид детокс и да пиете пијалок што ќе го прочисти вашето тело, но и да го адаптирате вашето мени на малку полесна и поздрава храна неколку дена.

За да ви помогнеме да ги елиминирате вишокот на празнични масти, издвоивме видео со тренинг, кое ќе го одржи стомакот рамен сè додека вежбате и избирате полесна исхрана.