Ставете студена вода во чаша и во неа на 30 секунди потопете ги врвовите од прстите. По тоа време, ќе добиете јасен знак дали сте здрави или имате здравствени проблеми.

Ако врвовите од прстите станат бели или сини, тогаш имате проблем со циркулацијата.

Значајна промена на температурата ( или стрес) може да предизвика грчење на крвните садови кои ја носат крвта до прстите, носот или ушите.Како резултат на тоа, овие делови на телото не добиваат доволно крв и можат да се вкочанат.

Проблемите со циркулацијата можат да предизвикаат згрутчување на крвта, кое може да биде многу опасно бидејќи ако се разложи, може да дојде до срцето или белите дробови и да стане потенцијална смртност, гојазност или дијабет.