Од ЈП Водовод и канализација известува дека денес (петок), заради зголемување на енергетската моќност на трафостаницата која е лоцирана во Пумпената станица Водно, без водоснабдување од 09:00 часот до завршување на интервенцијата, ќе останат корисниците од населбите Водно, Пржино, Црниче, дел од високата зона од нас. Козле, резиденцијалните објекти на Владата, Комплексот на МВР, Клиника за хематологија, Клиника за трансфузиологија и Детска болница Козле. (Општини Центар, Кисела Вода и Карпош).