Темата поврзана со ненадејна и трагична смрт е многу важна. Голем број мажи доживуваат трагична смрт на возраст од 40 години. Најчесто се умира од мозочен и срцев удар. Научниците откриле многу важен факт дека сите мажи што умираат од кардиоваскуларни болести на возраст од 30 до 40 години имаат недостиг од магнезиум. Дали е можно да се спречи прераната смрт?

Колку е важен магнезиумот за телото?

Според статистичките податоци, во многу голем процент, алкохолот и тутунот се причини за смрт. Болестите не може да се појават како директна последица од некоја зависност. На пример, пушењето најчесто го ослабува имунолошкиот систем кај човекот, а тоа може да биде фактор за појава и развој на широк спектар на болести.

Постојат многу рецепти што можат да помогнат во отстранувањето на недостигот од магнезиум во организмот.

Диетата со магнезиум е прилично едноставна
Поврзани објави

Прво, мора да престанете да јадете шеќер и останати слатки, како и производи од брашно. Потоа, намалете ја употребата на месо и конзервирана храна. Ако јадете месо, нека биде тоа варено месо.

Трето, јадете ги сите видови житарки. Четврто, јадете што повеќе зелје и зеленчук. Петто, ограничете ја консумацијата на млечни производи (освен на кефир, за еден час телото асимилира 90% кефир, и тоа е многу добро).

Рецепт
  • 2 лажици трици
  • 1 лажица пињоли
  • 2 лажици сусам

Сето ова измешајте го со кефир. Јадете го ова два пати дневно.