Oваа диета за 14. дена топи 10. килограми, но има неколку едноставни правила…
Во текот на диетата која има малку намирници потребно е да се пијат 8. до 10. чаши вода, за да се ослободите од токсините во телото и обидете се половина час, секој ден, да вежбате, за подобри резултати.
Потребно е да се следат уште неколку правила:
– без брза храна
– без зашеќерени пијалоци
– без алкохол
– без сол и шеќер

Диета:
Прва недела – појадокот е ист во сите седум дена и се состои од две варени јајца и една овошка (портокал или грејпфрут)
Понеделник:
Ручек: два слатки компири и две јаболки
Вечера: голема чинија со салата и пилешко
Вторник
Ручек:пилешко со салата
Вечера: две варени јајца, салата, една овошка (портокал или грејпфрут).
Среда:
Ручек: две парчиња сладок компир, ниско калорично сирење (по избор) и домат
Вечера: салата и пилешко

Четврток:
Ручек:овошје – јаболки
Вечера:пилешко и салата
Петок:
Ручек:варен зеленчук и два варени јајца
Вечера:салата и риба на скара
Сабота:
Ручек:овошје
Вечера:пилешко и варен зеленчук
Недела:
Ручек:салата од домати, варен зеленчук и варено пилешко
Вечера:варен зеленчук