Дневно по околу 400 лизгачи на лизгалиштето во Битола

И денеска полно е на лизгалиштетот кај спортската сала во Битола. Според информациите од надлежните, туку дневно околу 400 деца лизгачи се лизгаат. Засега нема проблеми во фунционираето, а ваквото…

И денеска полно е на лизгалиштетот кај спортската сала во Битола. Според информациите од надлежните, туку дневно околу 400 деца лизгачи се лизгаат.

Засега нема проблеми во фунционираето, а ваквото време е добар предуслов за условите за лизгање.

Според најавите планирано е да работи во наредните два месеца, но се зависи од времето.

Ова лизгалиште е донација од Агенцијата за млади и спорт, а општина Битола која ја обезбеди локацијата е една од неколкуте каде што се монтирани вакви лизгалишта.


Related Articles