Доктор Лазаров: Општите ординации се оставени сами на себе, свесни ли сте што ќе се случи ако ние колабираме?

Доктор Ненад Лазаров обвинува дека општите ординации се оставени сами на себе, без елементарна заштита, никаква помош во ресурси. -Не натеретивте со цела админинистрација плус на секојдневната работа, хартии од…

Доктор Ненад Лазаров обвинува дека општите ординации се оставени сами на себе, без елементарна заштита, никаква помош во ресурси.

-Не натеретивте со цела админинистрација плус на секојдневната работа, хартии од секаде, а помош никаква! Свесни ли сте што ќе се случи ако ние колабираме и почнеме да затвораме ординации? Пари не бараме, бараме дезинфициенси, маски, ракавици, или ние не сме дел од здравстениот систем, напиша тој.


Related Articles