Доколку го претпочитате пририоднот начин за негување на вашето здравје, тогаш следниот домашен лек против габички и враснати нокти е совршеното решение за овој здравствен проблем.

Домашен лек против габички и враснати нокти

Потребни состојки

  • 1 супена лажица кантарионово масло
  • 1 супена лажица брашно
  • 1 супена лажица шеќер во прав

Начин на подготовка и употреба

Измешајте ги сите состојки заедно, до добивање на една хомогена смеса.

Добиената смеса потребно е да се нанесе на прстите, следно истите да се завиткаат во фолија и да се остави лекот да дејствува во текот на целата ноќ.

Следната вечер, повторете го третманот. На овој начин ќе се ослободите од габичките на стапалата, а за ефикасно лекување на враснат нокт, неопходно е третманот да се повтори повеќе пати.