Лесно се нервирате

Како изминуваат деновите, се чувствувате безнадежно. Поради фактот што се чувствувате немоќни, создавате фрустрација која се манифестира преку нервоза. Од вас се бара да го дадете најдоброто од себе, а сепак се чувствувате многу побезбедно избегнувајќи го секој можен контакт со светот.

Наместо залудно да го трошите вашето време, поминете го во одмарање и работејќи на себе.

Нивото на мотивација е пониско од било кога

Се чувствувате како да не сте способни да ги извршувате задачите. Се борите да ја најдете потребната мотивација. Целите кои некогаш ве стимулираа да работите напорно, сега не се доволни. Доколку се чувствувате вака, потребен ви е одмор. Не се форсирајте себеси премногу.

Инспирацијата е насекаде околу нас и ќе допре до вас кога најмалку ќе очекувате.

Доживувате напади на анксиозност почесто од вообичаеното

Како резултат на прекумерната исцрпеност, се повеќе го чувствувате стресот. Нападите на анксиозност стануваат ваша секојдневна рутина. Не плашете се.

Обидете се да најдете начин да се фокусирате за да ги залечите своите рани. Поминете време изолирани размислувајќи што е тоа што ви е потребно во животот.

Имате проблем со спиењето

Прекумерното чувство на исцрпеност не ви дозволува да ги смирите вашите мисли и да заспиете. Несоницата станува уште еден проблем на листата.

Неважни работи предизвикуваат вознемиреност кај вас

Поради зголемената чувствителност, дозволувате секоја ситница да допре до вас и да ве вознемири, па дури и да ве расплаче. Не си дозволувајте да патите.

Одвојте време за себе и реконструирајте го вашиот свет. Колку и да е тешко, верувајте ќе вреди.

Имате вртоглавица и се чувствувате дезориентирано

Еден од најголемите знаци кај исцрпените луѓе е константната вртоглавица и лошење. Кога една личност ќе доживее ментален стрес, ова се знаците преку кои се манифестира таа состојба на физичко ниво.

Како и да е, треба да го спречите тоа пред да биде доцна. Преземете ги работите во свои раце, бидејќи ако не го направите тоа вие, никој нема да го направи наместо вас.