Со цел да се биде здрав, важно е да се јаде здраво. Здравата храна ќе помогне да се спречат, но и да се излечат многу болести.

Препораките од кардиолозите се да видите како изгледа диета која ќе ви помогне да ја намалите телесната тежина полесно и побрзо, а сепак на здрав начин.

Се разбира, многу е важно да бидете физички активни. Практикувајте дневно да имате 5 оброци, 3 главни и 2 закуски.

Појадокот е најважниот оброк и никогаш не треба да го прескокнете. Со прескокнување на појадокот само ќе создадете контра ефект.

Се препорачува вашиот прв оброк да се житарици. За закуски, би било добро да јадете повеќе овошје и зеленчук. За ручек, јадете зеленчук или варено пиле.

Секогаш е препорачливо да се јаде нешто лесно, како што е сирењето, кое е лесно за дигестија.