Повеќето жени имаат целулит на одредени делови од телото, но тоа и не е толку трагично бидејќи и светските модели имаат целулит. Потребно е да знаете дека не постои диета која што целосно ќе го отстрани целулитот на вашето тело. Добра вест е што можете да ги намалите масните наслаги од вашето тело, а со тоа ќе се намали и целулитот кој го имате.

Целулитот е маст кој што е лоцирана на еден или повеќе делови од телото, некои имаат повеќе, а некои помалку (зависно од генетиката). Жените често имаат повеќе целулит од мажите.

Потребно е да презете чекори за подобрување на вашето здравје и да ја намалите количината на маснотии кои што ги имате во вашето тело.

Чистењето на телото и отстранување на вишокот на токсини од телото може да го подобри вашиот изглед на кожата и да го намали целулитот. Затоа треба да се внимава каква храна внесуваме.

Препорачана храна:

– Безмасно месо и риба

– Свежо овошје и зеленчук

– Сирење без маснотии

– Обезмастено млеко

– Безмасен јогурт

Храна што може да ја јадат слаби луѓе:

– Тесто

– Ориз

– Јајца

– Шеќер

– Полномасно млеко

– Пченка и маслиново масло

– Интегрален леб

Забранета храна:

– Алкохолни и газирани пијалоци

– Конзервирана храна

– Масно месо

– Масно сирење

– Суво овошје

– Чоколадо и какао

– Димен лосос

– Сувомеснати производи

– Мајонез

– Животинска маст