Поранешната министерка за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска стана мајка. Се породила денеска во една од скопските болници.
Таа на свет донела здраво машко дете кое ќе го носи името Петар. Ова е прво дете на Јанкулоска и нејзиниот сопруг Влатко Илиевски со кого е во брак од 2010 година.