За здраво срце не треба да се внесува храна која е полна со холестерол и многу сол. „Едноставните шеќери“ кои ги има во газираните сокови можат да поттикнат многу негативни процеси во телото. Тие носат ризик од кардиоваскуларни заболувања.

Избегнувајте и печени десерти. Питите и торти можат да доведат до хипертензија и проблеми со срцето.

Кечапот и додатоците за салати се штетни.

На оваа листа се додаваат и виршли, колбаси и сланина.