Во Македонија се создаде паника дека земјава не поседувала реагенси за коронавирус.

Министерот за здравство Филипче за Канал 5 ја потврди информацијата дополнувајќи дека место за паника нема зашто ако имало потреба веќе имало воспоставено линк за соработка со лабораторија во Ниш –Србија.

Филипче додаде дека се очекува реагенсите во Македонија да има оваа недела.