Министерот за здравство Внеко Филипче одговарајќи на новинарско прашање околу случувањата во ОХИС и штетноста на излеаната материја, посочи дека доколку се помине во близина кадешто е ослободена материјата може да предизвика надрзба на очите и надразба на кожата.

Еден пациент бил прегледан во клиниката, му била дадена соодветна терапија и бил пуштен на домашно лекување, вели Филипче.