По низа реакции по медиумите дека во Клиниката на Чаир нема греење. Министерството не одговори.

Денеска на прес конфренција кога еден од новинарите го запраша Филипче дали е запознаен дека во самата Клиника во Чаир нема греење, тој одговори дека не бил запознаен но ќе дознае и „ЌЕ“ се реши. Изгледа дека на Филипче добро му оди со „ЌЕ“ програмата која ја води самата Влада на СДСМ. Додека Филипче се грижи за својот џеб и на одредени поединци, пациентите се  оставени сами на себе. Без греење, без лекови и без основните хигиенски услови.

По оваа прес конференција ќе видиме тоа „ЌЕ“ колку „ЌЕ“ биде вистинско, дали во најбрз рок ќе се реши греењето во Клиниката во Чаир. Но и да не се заборават и другите проблеми со кои се соочуваат и другите Клиники ширум Република Македонија.