Снежната покривка во Маврови Анови денеска достигна 24 сантиметри, додека на Попопва Шапка има 9 сентиметри снег.

7 сантиметри снег има во Лазарополе, 2 во Претор и еден сантиметар во Берово.

Инаку за љубителите на зимските спортови оваа сезона се разочарани поради се уште не е започната ски сезоната во двата најпознати ски центри во земјава.

Освен во Маврово каде што со помош на вештачкиот снег работат само дел од патеките.

Додека пак на Попова Шапка се уште не е стартувана сезоната иако веќе сме на половина од месец јануари.