Фудбалерите на Пелистер кои тргнале кон Скопје да го одиграат фудбалскиот натпревар со Пелистер се хоспитализирани во велешката болница поради труење со храна.

Нивната состојба е добра, како што може да се забележи и на фотографијата дадена им е инфузија, но не се во состојба да играат фудбал.