Хари и Меган се повлекуваат од кралските обврски, стануваат финансиски независни

Војводата и војвотката од Сасекс, Хари и Меган, одлучија да се повлечат од кралските обврски како возрасни членови на кралското семејство и да станат финансиски независни. Според изјавата, тие сакаат…

Војводата и војвотката од Сасекс, Хари и Меган, одлучија да се повлечат од кралските обврски како возрасни членови на кралското семејство и да станат финансиски независни.

Според изјавата, тие сакаат да работат за да бидат независни, додека продолжуваат целосно да ја поддржуваат кралицата Елизабета Втора.

Во соопштение тие наведуваат дека оваа година тие одлучлиле да играат прогресивна нова улога во рамките на таа институција.

„Имаме намера да се повлечеме како постари членови на кралското семејство и да работиме за да станеме финансиски независни, додека ние продолжуваме целосно да ја поддржуваме Нејзиното Височество кралицата. Со вашето охрабрување, особено во изминатите неколку години, чувствуваме дека сме подготвени да го направиме тоа прилагодување “.

„Планираме да го поминуваме времето на релација Велика Британија – Северна Америка, продолжувајќи да ги исполнуваме нашите должности кон кралицата и Комонвелтот. Оваа географска рамнотежа ќе ни овозможи да го израснеме нашиот син со благодарност за кралската традиција во која се роди, а истовремено ќе му обезбеди простор на нашето семејство да се фокусира на следното поглавје, како што е започнувањето на нашата хуманитарна организација“, наведуваат тие во пораката на Инстаграм.


Related Articles