Македонија го регистрира првиот случај на корона-вирус во земјата. Станува збор за жена која во изминатиот период престојувала во Италија каде бројот на заразени лица во последните неколку дена е во постојан пораст. Таа заедно со уште две лица беше под опсервација, но за разлика од нив, нејзиниот тест покажал позитивни резултати.