Шест затвореници беа убиени во бунт во затвор во Италија, а во друг затвор стражари се заложници поради мерките за сузбивање на епидемијата на новиот коронавирус меѓу кои и ограничени посети.

Шефот на италијанската Управа за затвори Франческо Басентини изјави дека тројца затвореници ги загубиле животите во бунт во затрвор во севрниот град Модена. Тројца починале откако биле префрлени од затвор.