Откриени се зони во светот каде што луѓето најчесто живеат повеќе и од сто години…

Тие места се: Сардинија, Италија; Окинава, Јапонија; полуостровот Никоја, Костарика и Лома Линда, Калифорнија. Овие четири региони не само што се исполнети со очекувања за подолг живот, со голем број на луѓе со по сто години, туку исто така и со здрав живот. Едноставно кажано, луѓето во овие региони живеат подолго без појава на било какви срцеви болести или пак рак.

 

Се прашувате зошто е ова така? Погледнете ги фотографиите и заклучете:

Окинава, Јапонија

okinawa1

okinawa2

Костарика

costarica

costarica2

costarica3

costarica4

Сардинија, Италија

sardinia1

sardinia2

sardinia3