Еден од најефикасните методи за исфрлување на камењата од бубрезите e преку листовите од смокви.

Научниот термин кој се користи за камења во бубрезите е нефролитијаза. Болеста влијае врз бубрезите, и предизвикува формирање на различни по големина ронки и камења. Тие можат да достигнат големина од неколку сантиметри и колку се поголеми толку е потешко нивно отстранување.

Според стручњаците болеста почнува да се развива при неправилна размена на материите. Симптомите кои се во присуство на камења во бубрезите се повраќање, крв во урината, замор на телото.

Затоа, ви предлагаме да користите лисја смокви лисја, која е една од најлесните за подготовка, а ефектот од неа е брз и поволен за организмот. Тие имаат моќ да го поттикнат исфрлањето на честички од бубрезите.

Потребни ви се 5 листови од смоква кои треба да се варат 10 минути во 1 литар вода. Следниот чекор е да се прецеди напивката. Веќе сте подготвени и можете да ја пиете по 75 грама 3 пати на ден. Третманот со оваа напивка од смокви листови треба да е во тек на 1 недела, за да може да се изведе максимална корист.

Препорачливо пред пиење е консултација со Лекар!