Категорија: Социјала

Денес ќе се одржи панел дискусија за подигнување на свеста за дискриминација на жените во бел мантил

ДЗС: Индексот на трошоците за живот во февруари бележи зголемување за 16,7 отсто

Социјала 7 месеци ago

Синдикалната кошница за февруари изнесува 50 909 денари

Социјала 7 месеци ago

ДЗС: Природниот прираст на населението во земјава е намален

Социјала 8 месеци ago

Меѓуопштинскиот центар за социјални работи Скопје-Карпош на 82 годишник со Алцхајмер му ја укинала помошта од 4711 денари

Социјала 8 месеци ago

КСС: Законот за плати во јавниот сектор е крајно дискриминирачки и противуставен

Социјала 8 месеци ago

Бројот на жртви на семејно насилство се намалил за 4,3 отсто

Социјала 9 месеци ago

Тренчевска: Работник кај ист работодавач нема да потпишува договор секој месец

Социјала 9 месеци ago

Николоски: Активното население за една година се намалило за 133 илјади луѓе

Социјала 9 месеци ago

ССМ: Обезбедена е минимална плата од 18 илјади денари, а би требало да биде 20 107 денари