За да може организмот да создаде механизам за одбрана, мора да избегнувате одредена храна што ги храни вирусите. За да се развијат и да преживеат во организмот, на вирусите им е потребна одредена храна. Секоја болест и инфекција може да се намали со соодветна исхрана, а истото важи и за вирусите. Превенцијата е најдобра во овој момент, па ако го зајакнете организмот, нема причина да се плашите. Овие 4 намирници се особено опасни и создаваат погодна подлога за развој на вирусите.

1. Јајца

Јајцата служат како инкубатор за вирусите, ги зајакнуваат и ги прават поагресивни. Вирусите се хранат со природните хормони што ги има во јајцата и тие играат улогата на стероиди за вирусот.

2. Млечни производи

И млечните производи ги хранат вирусите на сличен начин.

3. Пченкарни производи
Овие состојки се присутни во речиси секоја пакувана храна, дури и ако е органска, па затоа обрнете внимание на состојките.

4. Колачи

Преголемото внесување рафиниран шеќер во организмот создава одлична подлога за развој на вирусите.

Шеќерот ја намалува способноста на леукоцитите да ги уништат бактериите. Неколку часови по консумирањето колачи, вашиот имунитет е ослабен.

Животинските протеини се исто така лоши за организмот, но не толку многу колку што се намирниците наведени погоре. Сепак, во овој период се препорачува да јадете помалку месо.

извор: Кафепауза