Кафето често е намирница со која го почнуваме денот.

За сите љубители на оваа напивка, откриваме колку калории има во кафето.

Црното кафе без млеко има нула калории, секако ако во него нема ни шеќер.

Со 2-3 лажички шеќер внесувате околу 30 калории.

Ако додадете млеко со поголема мacлeноcт калориите cкoкаaт на 396 во една шолја кафе.