Проблемот со алергии е вообичаена појава. Вообичаено се среќава кај луѓе со послаб имунитет. Лековите од природно потекло кај сите видови на алергии во пракса можат да предизвикаат бројни позитивни ефекти од помала или поголема важност. Овој природен лек е токму таков пример:

– Исцедете чист сок од свежи лисја и корени од целер. Истурете го сокот во тегла и додадете мед колку што има сок. Добро промешајте ја смесата со дрвена или пластична лажица. Теглата чувајте ја цврсто затворена во фрижидер најмногу седум дена, советуваат експертите. Сокот со мед се пие три пати на ден. Земете една лажица половина час пред јадење.

Пијте го секојдневно, од април и во текот на цветната сезона на амброзија, од јули до крајот на септември, и ќе се ослободите од непријатните симптоми како што се: кивање, течење на носот, чешање, насолзени очи и гушење во градите. Овој народен рецепт совршено го чисти телото и е ефикасен за други видови алергии.