Потрагата по лекови треба да биде насочена кон шумата, каде има повеќе од пет милиони лековити материи во природата и каде секоја година се откриваат повеќе природни лекови.

Сите пари за третман на рак треба да бидат ставени во рацете на луѓето коишто собираат билки, оние кои знаат каде да бараат, што да бараат и како да го користат.

Терапевтскиот ефект на растението Мачкин нокт за третман на пак на дојка, леукемија и рак на белите дробови е добро познат во Јужна Америка и опширно е истражуван од бразилските научници.

Сепак, во Америка стотици милиони долари се трошат на опасни методи за откривање, како што се мамограми, кои честопати даваат лажни позитиви и ги туркаат луѓето на непотребна хемотерапија и зрачење.

Бидејќи нашиот имунолошки систем е постојано активен и спречува развој на карцином, сите на некој начин ја преживеавме болеста. Имајќи го ова предвид, треба да разбереме дека на нашиот имунолошки систем му е потребна помошта што ја добива од природните, синтетизирани лекови во земјата.

Растението Мачкин нокт излечиле рак и ревматоиден артритис уште во 20-тите години на минатиот век.

Скоро 100 години, истражувачите ги документираат лековитите ефекти на кората растението Мачкин нокт врз карциномот. Уште во 20-тите години на минатиот век, германски натуралист по име Артуро Брел, кој работел во перуанската дождовна шума, бараше нешто што може да му помогне на неговиот ревматоиден артритис.

Излечен, д-р Брел решил да го извлече екстрактот кај својот пријател на кого му бил дијагностициран карцином на белите дробови во четврт стадиум. Тој пиел чај од Мачкин нокт три пати на ден во текот на една година. Со помош на оваа дневна рутина беше зошто неговиот рак се повлече и исчезна засекогаш до крајот на таа година.

Мачкин нокт спречуваат воспаление предизвикано од болести

Истражувачите го поврзаа воспалението со почетокот на размножување на ракот на ниво на ДНК. Оваа причина во голема мерка се игнорира во современите протоколи за третман.

Научниците веќе долго време знаат дека Екстрактот од Мачкин нокт предизвикува смрт на клетките на ракот, но тие сега ги откриваат прецизните антиинфламаторни механизми со кои се јавуваат.

Кога телото се обидува да се лекува и одржува хомеостаза, се активира воспалителен одговор. Токсините кои во основа ги јадеме, дишеме и пиеме се причините за воспалението затоа што тие го присилуваат телото во состојба која бара третман. Овој воспалителен одговор ги отвора патеките за карцином и хронични заболувања. Вклучувајќи антиинфламаторни растенија во нашата исхрана, како што е Мачкин нокт, му помагаме на имунитетниот систем за време на воспаление и стрес.

Според истражувањето, Укарија Гјајанзис работи со „исклучување“ на производството на фактор на некроза на алфа тумор. Го запира воспалението. Канџите на мачки, исто така, го запираат нуклеарниот фактор-капа бета, што исто така е воспалителен прекинувач кој иницира карцином и други болести.

Растението Мачкин нокт влијае на аденинот и го инхибираат нуклеотидот присутен во клетките на ДНК на ракот

За оние кои се убедени дека треба да поминат хемотерапија или зрачење, сè е изгубено. Всушност, се покажа дека Мачкиниот нокт ги зголемува броењето на Т-клетките дури и по хемотерапијата, помагајќи во здраво закрепнување на клетките кои биле оштетени од современата медицина.

Во 2016 година, истражувачки тим од Федералниот универзитет Санта Марија во Бразил го откри точниот ефект што го има Ункарија томентоза врз клетките на ракот на дојка. Екстрактот од Мачкин нокт имаше значаен ефект врз аденонот, нуклеотидот кој е во основата на ДНК на клетките на ракот.

Нивното истражување го потврди истражувањето од Австралија во 2006 година, кое покажа како алкалоидите во кората на Мачкиниот нокт како ефект не беше разбран, но сега истражувачите го разбираат прецизниот механизам.

Ако воспалението е коренот на болеста, растението Мачкин нокт е една од огромен број лековити билки што може да го запре.