Семејството на 22 годишното момче се прости од единствениот син.

Младиот Бурхан Латифи од Арачиново го даде животот за да спаси дете кое побарало помош во морето во Грција каде бил на летување.

Бурхан бил првиот кој притрчал да му пружи помош, но спасувајќи го детето тој не успеал да се спаси себе си.

Беше жив и здрав. Отиде во Грција да се одмори, но таму се случи трагедија, објави весникот Независен.