Во текот на изминатото деноноќие (10/11.06.2020 година) на територијата на Република Македонија на 125 лица им се издадени решенија за изолација, а 167 лица потпишале изјави за самоизолација.

Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, при што е утврдено дека едно лице не ја почитувало мерката за самоизолација.

Исто така по однос на мерката за не носење лична заштита на лице регистрирани се 1068 прекршоци.