На Тајланд се регистрирани 102 нови случаи на коронавирусот и уште три смртни случаи, соопшти денеска Министерството за здравство на земјата.

Така, вкупниот број случаи на коронавирус во земјата е зголемен на 2.169, со 23 жртви.