Бројот на лица за кои е потврдено дека се заразени со новиот коронавирус во Германија надмина 42.000. Над 250 од нив се починати, соопшти здравствениот институт Роберт Кох .

Бројот на заразени лица во Германија се зголеми за 5.780 за еден ден на 42.228. Смртните случаи се зголемија за 55 – на 253.