Постојат одредени навики кои свесно или несвесно ги правиме додека се тушираме, а со нив не си чиниме добро. Со текот на стареењето кожата станува сува и затоа треба да го прилагодиме туширањето и да се погрижиме за правилна нега.

-Мијте ги стапалата за да избегнете проблем со габичките и бактериите, особено меѓу прстите.

-Не го оставајте сунѓерот на влажно место бидејќи е идеален за развој на бактерии.

Не се сушете премногу грубо со крпата бидејќи ја иритира кожата.

-Не ја мијте косата секој ден, особено ако е тенка и чуствителна. Во тој случај препорачливо е да ја миете два пати неделно за да се задржи нејзината влажност.

-Нанесувајте лосион веднаш по туширањето. Добро е за нејзината влажност.

-Регенераторот не се нанесува на коренот на косата. Така се лачи непотребна маснотија.

-Завршете го туширањето со ладна вода. Доколку 30-на секунди се туширате со ладна вода ќе го намалите стресот.

-Не ставајте крпа околу косата после нејзиното миење бидејќи тоа води до паѓање на влакната.