Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски на Топ тема на Телма екскузивно објави дека семејството на министерот за здравство Венко Филипче и партнерот со кој градат куќа имаат и заедничко земјиште од 15.000 М2.

Како се купуваат толку земјиште без некој да сноси одговорност?-ја праша Николоски министерката за одбрана.

Тој праша и како е можно во овој случај да нема судир на интереси и оти нема функционер на СДСМ кој не е влезен во некој вид на криминал.