Пред влезот на домот за доенчиња, вчера вечерта З.Б. (50) од Битола пронашол женско бебе на возраст од околу една недела.

-За случајот бил известен Центарот за социјални работи Битола. Социјален работник излегол на местото и извршил разговор со З.Б., а  новороденчето било оставено во домот за доенчиња, информираат од МВР.

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.