Нутриционистите откриваат уште една тајна, кога треба да пиете кафе за да ослабете!

Истражувањата покажуваат дека кафето го забрзува метаболизмот и е идеално ако го пиете веднаш после јадење, посебно доколку оброкот бил обилен а јадењето многу калорично. Втор трик кој го откриваат нутриционистите…

Истражувањата покажуваат дека кафето го забрзува метаболизмот и е идеално ако го пиете веднаш после јадење, посебно доколку оброкот бил обилен а јадењето многу калорично.

Втор трик кој го откриваат нутриционистите е да пиете кафе пред вежбање.

“Кафе пред теретана или трчање буквално ги согорува мастите”, велат експертите за исхрана. Ова не значи дека треба да се потпирате на кафето како извор на енергија, тоа ќе се освежи само на краток рок.

И, се разбира – без шлаг и многу шеќер во чаша кафе!


Related Articles