Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 2805 тестирања, а регистрирани се 982 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-456, Куманово-24, Дебар-2, Штип-23, Прилеп-69, Тетово-36, Струга-38, Велес-26, Битола-45, Охрид-42, Кавадарци-43, Гостивар-34, Гевгелија-14, Струмица-28, Крива Паланка-2, Радовиш-7, Крушево-2, Кочани-15, Пробиштип-3, Демир Хисар-1, Македонски Брод-3, Пехчево-4, Валандово-7, Виница-6, Делчево-15, Кратово-1, Свети Николе-4, Кичево-16, Ресен-7, Неготино-9.

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 556 оздравени пациенти од: Скопје-176, Куманово-23, Штип-31, Прилеп-32, Тетово-48, Струга-1, Велес-26, Битола-30, Кавадарци-21, Гостивар-63, Гевгелија-12, Струмица-9, Крива Паланка-8, Радовиш-5, Кочани-9, Пробиштип-7, Македонски Брод-1, Пехчево-1, Берово-5, Валандово-1, Виница-2, Кратово-2, Свети Николе-11, Кичево-14, Ресен-7 и Неготино-11.

Починати се 19 лица, четири пациенти од Скопје (82, 53, 74 и 84г), еден од Куманово (87г), еден од Струга (78г), еден од Велес (53г), еден од Битола (86г), двајца пациенти од Охрид (76 и 80г), еден од Кавадарци (65г), двајца од Гостивар (75 и 56г), четири пациенти од Крива Паланка (66, 40, 72 и 67г), еден од ПЕ Делчево-Македонска Каменица (81г) и еден пациент од Кратово (65г). Од нив двајца се починати вон, останатите се починати во болнички услови.