Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 305.114, бројот на оздравени пациенти е 294.072, на починати е 9.208, а бројот на активни случаи изнесува 1.834.

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно), Активни случаи (вкупно)

Скопје 143029, Активни 1027
Куманово 16526, Активни 48
Битола 14712, Активни 154
Прилеп 13941, Активни 81
Тетово 13408, Активни 39
Кавадарци 10448, Активни 91
Велес 9658, Активни 35
Гостивар 9525, Активни 16
Охрид 8693, Активни 67
Струмица 7990, Активни 24
Штип 7962, Активни 19
Кичево 5546, Активни 44
Кочани 5043, Активни 30
Струга 4686, Активни 8
Гевгелија 4359, Активни 23
Неготино 3653, Активни 15
Ресен 2669, Активни 13
Свети Николе 2613, Активни 2
Радовиш 2513, Активни 12
Крива Паланка 2403, Активни 2
Делчево 1928, Активни 28
Дебар 1667, Активни 9
Берово 1640, Активни 5
Валандово 1473, Активни 4
Виница 1377, Активни 8
Пробиштип 1261, Активни 3
Богданци 1019, Активни 7
Кратово 958, Активни 3
Крушево 916, Активни 5
Демир Хисар 826, Активни 5
Македонски Брод 736, Активни 1
Демир Капија 586, Активни 1
Македонска Каменица 522, Активни 3
Пехчево 485, Активни 1
Дојран 343, Активни 1