Денешната бројка на заболени со коронавирус во земјата е 26 пациенти, информира министерот за здравство Венко Филипче преку социјалните мрежи.

Утрово се тестирани 10 пациенти. Позитивни се тестовите се 3-ца пациенти кои се тестирале на Клиниката „Жан Митрев“, а за нив ИЈЗ направи контрони тестови кои го потврдија претходниот резултат. Состојбата на сите пациенти е стабилна.

Филипче закажа прес-конференција во 14 часот на која ќе даде повеќе информации.