Ова овошје ретко ни текнува да го јадеме, а многу е здраво.

Се работи за боровинките кои многу помагаат.

Ја подобруваат крвта, помагаат за анемија, за имунитет, за намалување ризик од срцеви заболувања, како и намалување притисок.

Пијте сок од боровинки и ќе чувствувате низа благодети.